Werk combineren met mantelzorg is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld! Gemiddeld 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken en dat aantal groeit.  Wat betekent dit voor u als werkgever? Hoe voorkomt u uitval, een hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit?

Iedere werkgever, dus ook u, heeft te maken met werknemers die ook mantelzorger zijn. De combinatie van werk en zorg vraagt soms veel van hen.  Deze druk kan leiden tot grijs verzuim of erger nog langdurige uitval. Dit is voor u maar ook voor de werknemer een onwenselijke situatie.

Erkennen en herkennen van de mantelzorger in uw bedrijf en het bespreekbaar maken is een eerste stap, maar hoe doe je dat? Een personeelsbeleid wat vriendelijk is voor een mantelzorger en uitval en grijs verzuim voorkomt. Risico op uitval neemt hierdoor af; een gunstige ontwikkeling voor beide partijen.

Als er sprake is van verzuim door een overbelasting in zorgtaken en werk kan ik samen met de werknemer kijken wat er in de situatie nodig is, welke taken en zorg uit handen kan worden genomen. Door een ontlasting van zorgtaken komt de werknemer weer in balans en kan het werk snel hervat worden.

Wilt u graag weten wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarbij ik u verder kan informeren en waarbij we bespreken wat ik voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen.

Bel op 06-29 23 06 50,  zodat ik u kan informeren. Of vul het contact formulier in:

Voor Professionals- miriam - bernheze - nistelrode-website-printscreen