Als mantelzorger wil je je kunnen focussen op de zorgtaken voor je naaste. En als de zorg voor een naaste langer duurt of intensiever wordt kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Dan is het fijn als er iemand is die samen met je kijkt naar oplossingen en mogelijkheden.

Mantelzorger wordt je vaak ongemerkt, uit liefde zorg je voor je naaste; je kind, je ouder(s), een broer of zus, oom of tante en soms voor een buur of goede vriend(in). Je zorgt langdurig en intensief voor de ander en dan kan er een moment komen dat je vast dreigt te lopen. Er komen regeltaken bij en je weet niet waar je moet aankloppen en krijgt het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dan wordt het steeds lastiger of teveel, om deze zorgtaken te combineren met je gezin en je werk. Is dit herkenbaar?

Dan kan ik als Mantelzorgmakelaar iets voor u betekenen. Als opgeleid zorgmakelaar kan ik u ondersteunen met vragen op het gebied van: zorg, welzijn, financiën, wonen, werk en onderwijs.

Samen gaan we in gesprek en brengen we overzicht in uw situatie. Daardoor krijgt u in beeld waar u mee geholpen wilt worden, welke zaken u zelf wilt en kunt regelen, welke mogelijkheden er zijn. Maar vooral ook bij welke instantie u moet zijn. Er wordt door mij een plan van aanpak gemaakt waarbij u de regie in handen houdt en de juiste keuzes maakt; uitgangspunt is daarbij dat het bij u en uw situatie moet passen. Als u het prettig vindt kan ik regeltaken voor u uitvoeren.

Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om:

  • Aanvragen van ondersteuning of voorziening vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) bij de gemeente
  • Aanvragen van een PGB (Persoons Gebonden Budget)
  • Indicatie aanvragen voor zorg of WLZ (Wet Langdurige Zorg)
  • Voorbereiden van een gesprek met de gemeente, een zorgverlener, zorgkantoor, werkgever, etc
  • Zoeken naar een juiste dagbesteding of onderwijsinstelling
  • Informatie geven over het inzetten van een zorgprofessional of vrijwilliger
  • Samen voeren van een gesprek met bv:  gemeente, werkgever of zorgaanbieder indien u deze ondersteuning wenst

Bel op 06-29 23 06 50,  zodat ik u kan informeren of vul het contact formulier in:

Miriam de Mol - Mantelzorgmakelaar Bernheze - moeder-zorg - brabant